Beindítottam itthon a fűtést. A hét végén már a putriban is begyújtottam esténként, főleg az első este, mivel 15 fok volt mindössze. A befőzést is befejeztem, feldolgoztam a még használható paradicsomot, körtét, mos tmár csak a szőlő és a birsalma van hátra, na meg citromfüvet, mentát és zsályát is kell szárítanom.
A kertben már csak néhány tő paradicsom van lábon, nem túl jó állapotban, szinte mindegyik repedezik a sok esőtől, utána pedig rohadásnak indul. A futóbab is hajrázik, és minden héten van 1 fej szép karfiol. Érdekes, hogy egészen más íze van, mint amit a piacon veszek. Pedig kinézetre hasonló, szép tömött feje van, igaz, nem hófehér, de azért nagyon finom. Termett 3 szem fehér padlizsán, megsütöttem és fűszeresen hússzeletekre kentem, sajttal megszórtam és megsütöttem. Nagyon finom lett, bár nem volt neki az az igazi padlizsán-íze.
Végre megszületett a komposzt-tároló:
Dönci a daráló már meg is kezdte a vastagabb ágak előkészítését a komposztba:
Ekkora kupacot csinált a levágott sövényből:
Majd rétegezem a felszedett paradicsommal és egyéb növényi maradékokkal. Egy kérdés van még nyitva: vajon ez a biokerítés is mehet a komposztba?