Öreg vagyok és lusta, utálom azt a rengeteg paradicsomot meg bogyós gyümölcsöt kézzel passzíroz-gatni, nem is préseli ki rendesen a levet és jó nagy piszokkal is jár. Szóval írtam a Jézuskának és hozott egy konyhai robotgépet sok kiegészítővel. Egy kicsit fáztam tőle, mert amin kettőnél több gomb van, az ki is szokott fogni rajtam. Egyből megállapítottam, hogy a német precizitás sem a régi már, a használati utasításban az alapfelszereltséghez tartozó szeletelőt meg sem említették. Némi legózás után persze összeraktam, csak aztán jött a probléma, nem volt neki lyuk, ahová dugjam. Forgattam a gépet mint majom a zsebtükröt, megnéztem a hozzá adott CD-t, hátha okosabb leszek, de nem. Szóval írni kellett a szerviznek, hogy nem tudok dugni. Rendesek voltak, másnap felhívtak és elmagyarázták, hogy kell tartani a gépet és hol kell keresni a lyukat. Pedig azt a helyet megkaparásztam, de végül arra jutottam, hogy az csak egy design-elem. Tévedtem. Aztán összeraktam kb. 5. nekifutásra a passzírozó feltétet is. Ahhoz volt használati utasítás, magyarul is volt, de vagy nem tudok magyarul, vagy nem értek. Szóval mire rájöttem, mit hogyan kell beállítani, elment egy óra. De végül szépen ledaráltam a ribizlit, még leszárazni sem kellett, mert abban az a legutálatosabb. Igaz, jó nagy piszokkal járt.
Jó sok piros ribizlim lett, pedig hatalmas bokra van.
Tájkép csata közben. A passzírozófej nem praktikus, mert túlnyúlik a rögzíthető tálon, tehát mellé csöpög, ha nagyobb tálat teszek alá, akkor az félig a gép talpán támaszkodik, tehát ferdén áll és könnyen felborulhat. Túl nagy tálat sem lehet alá tenni, mert a magok és szárak a végén jönnek ki és azoknak is kell valami, ahová potyoghatnak. Szóval ezen dolgozhattak volna még.
Persze nemcsak ribizli és zöldborsó termés volt, hanem még ez is:
Ugyanez más formában:
No és érik mindegyik legutálatosabbika, a homoktövis:
Készülődik a nyári alma is, bár sajnos a fa elég betegesen néz ki:
A babok pedig egymást támogatják a vadon nőtt büdöskével.
Ez pedig csak ronda, de finom (mogyoróvajas keksz zöld dió lekvárral).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése