2012. december 30., vasárnap

Szabadságon

vagyok, amit szeretnék hasznosan eltölteni (bár nem tudom, a pénzszórás is ebbe a kategóriába tartozik-e), mindenesetre megrendeltem a putri karácsonyi ajándékát, a fürdőszobaszekrényeket. Ahhoz képest, hogy már mióta keresem a megfelelő megoldást, nem vagyok biztos benne, hogy meg is találtam. Viszont jó drága volt, de hát a putrinak mindent. Végül is cseresznye szint választottam, amilyen a válaszfal kerete is. Olyan lesz amilyen, oszt kész.

A kocsonya meg ilyen lett: finom, csak a sovány húsokat tettem bele, mert én így szeretem, a füstölt csülök ment a bablevesbe.


Befejeztem a fűszerpaprika feldolgozását is, a fél literes doboz majdnem tele lett. Tettem bele babérlevelet, állítólag segít távol tartani a molyokat. Már teszteltem, ez ment a bableves rántásába. Szerintem jó és az sem zavaró, hogy nem sikerült teljesen finomra őrölni. Kerestem a neten paprikaőrlőt, de nemigen találtam, csak ipari méretűt. Így aztán először a robotgépben felaprítottam, majd a kávédarálóban őröltem. Ami érdekes, hogy a paprikák egy része még teljesen nedves volt (belül meg penészes). A kiszáradtak között is volt jócskán penészes, úgyhogy elég nagy veszteséggel sikerült ez a betakarítás. Arról nem is beszélve, hogy a paprikák legalább egynegyede meg sem pirosodott, úgyhogy azok csak a komposztot fogják gazdagítani. Majd jövőre kiderül, hogy az időjárás nem volt-e kedvező, vagy ezen az éghajlaton ennyit lehet elérni. Addig meg ez is megy a bosszúságlistára. Bár az is igaz, hogy saját részre ez a mennyiség is bőven elég lesz.


A bablevesbe a saját termelésű és aszalású gyökeremet tettem próbaképpen. Az üvegben finom illata volt, de főzés után is jó íze lett, az állagán sem vehető észre, hogy aszaltból van. Ezt jövőre is fogok csinálni, már ha kikel egyáltalán. Most pedig megyek Citromisut csinálni.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki a paprikád. Mi lenne, ha még egyszer átdarálnád a kávédarálón? Anyám kétszer szokta és elégedettek vagyunk így a "porfinomságával" is.
    Fürdőszobát cseresznyeszínűvel remélem megmutatod majd. További jó szilveszterezést és minden jót az új évre! Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Eszter! Neked is szívből kívánok minden jót az új esztendőre.
      A fürdőszobát természetesen majd megmutatom, de erre várnod kell, mert nem megyek putriba, csak ha 20 fok lesz:-)

      Törlés