2017. április 19., szerda

Szép kis kilátás

Nem, ezek a fotók nem télről maradtak a fényképezőgépben. Ma erre ébredtem.



Hajnal óta sűrű pelyhekben szakad a hó. Fagy nincs, mert az autóról folyamatosan csúszik le a hó, de azért ez nagyon durva. Már legalább 2 cm esett (megmértem a kerítés tetején).









Most aztán a szó szoros értelmében hóhányó leszek.

6 megjegyzés:

  1. Szebb napot!
    Megrázó képek, el sem tudom képzelni, hogy mi lesz a virágzó gyümölcsfáim és a két centis hó kapcsolatából!? Tapasztalat biztosan, de vajon gyümölcs? Nekem még kell pár év, hogy ott tölthessem az időmet "Putrifalván"! Irigykedem.

    Jobb időt kivánva!

    tothgabcsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gabcsi! Bár a hó nagy része az esőtől eltünt, de szerintem a gyümölcsfákat nem ez fogja megviselni, mert fagy nem volt, de szombatra virradóra -4 fokot jósolnak. Na az fogja az idei termést elvinni. Ilyenkor nem irigylésre méltó itt élni:-)

      Törlés
  2. Pár éve március-áprilisban, szóval tavasszal hó alatt voltak a tulipánjaim, megúszták. Most mi lesz? Nem tudom, itt csak hideg és szél van. Elkeserítő.

    VálaszTörlés
  3. Emlékszem, de az azért volt más, mert előtte nem volt tavasz, 25 fok és társai, hanem a tél kitartott addig. Így nagy károkat nem okozott. Nálam a tulipánok már csaknem teljesen túl vannak a virágzáson. Most szétnéztem, az orgonabokrokat és a lestyánt jól lehajlította a sok hó, de már nagyrészt leolvadt. Inkább a szombat hajnalra jósolt mínuszok miatt aggódom. Ha bejön, idén sem lesz dió és a többi gyümölcs is megsínyli.

    VálaszTörlés
  4. Most néztem, legalábbis felénk akkorra már 4 fokot ígér. Bár, ki tudja?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 4 helyen szoktam megnézni az előrejelzést ugyanerre a településre. Mindegyik mást mutat, 0-4 között bármi lehetséges. Na így legyen okos az ember.

      Törlés