2017. május 4., csütörtök

Fagykárok

Valószínűleg nem látszik még az összes, de nagyjából látható, hogy a gyümölcstermést alaposan megtizedelte. A zöldséget persze nem, mert még nem is nagyon volt mit. Ez a cseresznye. Nagyon sok virág volt rajta, terméskezdeményt nemigen látok.



Az őszibarackon is csak a tafrina virágzik. A virágok már megbarnultak és lehullottak. Termést nem látok rajtuk, ez a kései virág talán...



A nyári alma szakaszosan virágzott. A fagy előtt kinyíltak lebarnultak, talán a mostaniakból lesz valami.



A Concord szőlő első hajtásai is lefagytak. Most látok valami késői rügyeket megjelenni. Ez annyira nem érdekel, mert azt a három üveg lekvárt, ami a terméséből szokott lenni, tudom nélkülözni.


Mivel a cseresznye és az alma levelei is kezdtek besodródni, ma permetezés is volt az esőszünetben.

A ház előtti eperfa sem hozott még levelet. Megbirizgáltam a rügyeket, lefagytak.



A diófák sem hoztak még semmit, tavaly sem volt termés, valószínűleg így lesz az idén is.


Ez van.

2 megjegyzés:

  1. A gyümölcsfákhoz nem értek, egy diófánk hulla, a másik félhulla,a harmadikat már meg sem néztem. Érdekes a kertben sávban jött a fagy.A tavalyi jobban tarolt, bár amit ez végzett azért ez sem kevés. A diót sajnálom, hatalmas fa.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem a diófák majd kihajtanak, de csak levelük lesz, termés nem. A jövő héten megint faggyal fenyegetnek. Különben nálam is sávban jött a fagy, szemben egy hegy, az utca túloldalán lévő ház mellett folyik le a hideg, az én házam megvédi a mögötte lévőket, tehát a nyári alma egyik felét és a szilvát, azok szinte mindig teremnek. A szembeház az őszibarackokat szokta védeni. A két ház közötti sávban lévő sárgabarack, téli alma és az eperfa meg mindig megszívja.

    VálaszTörlés