2021. szeptember 8., szerda

Öles léptekkel

halad a fakalyiba ráncfelvarrása és az én elszegényedésem. Hétfőn kezdték el és 3 nap alatt elég szépen haladtak a munkálatokkal. Hétfőn kitépték a 4 ablakot és berakták az újakat. Kedden elkezdték a polisztirol lapok felpakolását, ma pedig öten voltak itt egyszerre és el is készült a padlás szigetelése, valamint a ház három oldalán a szigetelés is felkerült.


Délutánra nagyjából a rögzítéssel is végeztek, holnap jöhet a hálózás.


Az oldalsó fal tetején a tető alatt valamikor kivezettek egy kábelt és a rést purhabbal tömték be. Na ott volt a madárfészek. De azt is be fogják tömni és szögelni, fészkeljenek máshol a jómadarak, van elég hely a környéken.


Dél körülre a kéményt is sikerült leimádkozni sok csúnya szó kíséretében. A munkások szerint az előző tulaj a szöggyárban dolgozhatott, mert sehol sem sajnálták, még a linóleum is azzal van rögzítve. A kémény tetejébe pedig több méternyi drótot betonoztak be. Végül csak egy darabban sikerült letépni.


Mivel ez egy Éva típusú faház, ennek a fürdőszobája külső ajtóval is rendelkezik. Itt semmi szükség nincs rá, mert onnan csak a pincelejáróba lehetne beleesni, így nagy nehezen kibontották. Az osb lap felrakásához a keretet is ki kellett bontani. A nagy kopácsolás közben derült ki, hogy a házat nemcsak darazsakkal, hangyákkal és madarakkal osztottam meg, de denevérem is volt. Kész állatkert. Mint kiderült, az osb lapot is duplán kell betenni, különben ott meredeznének a szigetelés rögzítő csavarjai, ami nemcsak ronda, de balesetveszélyes is lenne. Örülök, hogy legalább a külső lapot feltették, így a hűvös hajnali szellőben nem lesz libabőrös a hátsóm.


Mivel holnapra meglesz az új ajtó is, és nagyon remélem, hogy az már jó lesz, így befejezik a negyedik fal szigetelését is. Szóval eddig jól megy, de tapasztalatom szerint a nagyja mindig haladós és látványos, aztán az apróságok, a végső simítás lesz mindig gond, mert az már senkinek sem fontos. Csak remélhetem, hogy ezúttal tévedek.

2 megjegyzés:

  1. Még jó hogy aranyat nem rejtettek el, az is előkerülne. Kikkel lakik együtt az ember!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na várjál, még nem fejeztem be az ásatást. Ki tudja, néhány aranytömb is lehet a földben elrejtve.

      Törlés