2012. június 4., hétfő

Fürdőszoba - meglendül a fantáziám

Sok ötletem volt a fürdőszobával kapcsolatban, de a leginkább vágyottat - még - nem valósítottam meg. Egy igazi, régimódi lábas kádat szerettem volna, de mivel az eredetileg betervezett javítások helyett szinte mindent kicseréltettem, így anyagilag nem bírtam volna, illetve valami másnak a rovására lett volna meg, azt pedig nem akartam. Egy ilyen kád alsó hangon is 350 ezer, szóval majd ha másra nem kell, akkor lesz lábas kád. A fürdőszoba bekerült a belső szoba hátsó falára, teljesen új csövezés és szaniterek - természetesen. Itt kissé elmerültem a szecesszió világában és a jézuskának jó mélyen kellett a zsebébe nyúlnia, hogy bokrétás porcelán díszelegjen a budifedőn. És ha lúd... bokrétás mosdótálat is csináltattam. Ez nagyon szép, de mint utólag kiderült, nem elég vastag, így a lefolyóban néha megáll a víz. A mosdótálhoz természetesen mosdótartó állvány is dukál, amit szintén újonnan csináltattam. Nem egészen ilyet gondoltam, de az asztalos átértelmezte óhajomat. Innen indultunk és akárhogy szerkesztgetem a nyomorult képeket, mindig ilyen marad:



Ilyen lett a mosdóállvány, de ez azért nem jó, mert amikor a vízcsaphoz nyúlok, a piszkos víz a falra fröccsen.


A hálószobától most még két nagy szekrény választja el, de már megvan az ötlet a leválasztásra is, csak isten és az asztalos malmai lassan őrölnek. Meg aztán nem is lesz ez valami kellemes munka, úgy megötleteltem. Ha egyszer elkészül, azt is meg fogom mutatni.



Időközben orvosoltuk a falra fröccsenő víz problémáját is, kapott az állvány egy háttámlát:


Kicsinosítva így néz ki, a jobb oldalon látható fekete lepel alatt egy masszírozógép lakik. A fürdőkád egy olcsó lemezkád, amíg a lábas meg nem lesz, ez szolgál.
A csaptelepek is egytől egyig retro darabok, a lakásomban szerzett tapasztalatok alapján nem barkácsáruházban vettem, hanem szakkereskedésben, jó drága volt, de úgy látom, megérte az árát. Itt is egyetlen dolgot tartottam meg, a boylert, a vízvezetékszerelő javaslatára. Azóta már ez is kilyukadt, szerencsére ez Hajdú és meg tudták javítani.

5 megjegyzés:

  1. De meglódult tényleg a fantáziád. :-)
    Tiszta romantika minden, látszik, hogy nő fog lakni a házban!
    Ez a fürdőszoba eredetileg is ekkora volt, vagy " tágítani" kellett a falakon?
    A fa jól tűri a vizet a fürdőszobában?

    VálaszTörlés
  2. Még egy kérdés! Látok itt a régi képen egy hagyományos kredencet. Nagymamámra emlékeztet most. A kérdésem az, hogy bútorostól vetted meg a házat?

    VálaszTörlés
  3. A fürdőszoba új helyre került, korábban a középső helyiség hátsó falán volt, most a hátsó helyiségbe került, még nincs leválasztva, egyelőre két szekrény alkotja a "falat". A fa jól bírja a vizet, az asztalos, aki készítette, a saját házában már 20 éve lambériás fürdőszobát használ. A titka a faanyag helyes előkészítése, lekezelése. Valószinűleg nekem is az lesz, ha meglesz a lábas kád, addig marad a fal, direkt nem csempéztettem.
    A házat teljesen üresen vettem, a képek még az első látogatás alkalmával készültek, amikor a korábbi tulajdonos néhány bútora is benne volt.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép, gondos felújítás. Látszik, hogy nagy szeretettel csináljátok. Ez a mosdó egyszerüen fantasztikus! Nekem ez a kedvencem! Márti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szép-szép de sajna nem praktikus. A vízleeresztésével néha probléma van, egyszerűen túl vékony a mosdótál alja. A tartóállványát pedig eredetileg nem ilyenre álmodtam, de az asztalos ilyet csinált oszt kész. Most így utólag már nem hagytam volna rá, de hát késő bánat.

      Törlés